Achterstevoren spellen

Achterstevoren spellen

  • >=2p, >5min, 8+jr, letters, spelling, taal, woorden

Er bestaat een filmpje van kinderboekenschrijver, programmamaker, journalist Lisa Boersen, waarin ze vertelt en laat zien dat ze razendsnel in spiegelschrift kan schrijven. En in IJmuiden hanteren sommigen mensen een geheimzinnige manier van communiceren, ze praten achterstevoren. Dat achterstevoren praten deden vissers onderling, om buitenstaanders niet wijzer te maken dan ze hoefden te zijn, om afluisteraars buiten te sluiten.
Als je op een school wel klaar bent met het steeds weer juist spellen van woorden, als je er wel eens iets leukers van wilt maken, of als je wilt oefenen in het bewaren van geheimen, is achterstevoren spellen een goede bezigheid.
Noem een woord, en je gesprekspartner (of degene die aan de beurt is) moet zo snel mogelijk het woord in de juiste (= de omgekeerde) volgorde spellen. Teh si regitsal nad ej tkned.

Als alternatief kan de eerste spreker ook een woord verkeerd-om spellen, en dat de eerste de beste die het weet met de juiste spelling en het begrepen woord op de proppen komt. Koo kuel.